Az Arany Sas Történelmi Novellapályázat 2019. évi díjazása

Történelmi Novellapályázat – Arany Sas Díj 2019

 

A 2010. novemberében a magyar nyelv és irodalom ápolására alapított Magyar Irodalmi Lap (MIL) fennállása alatt 40 000 művet adott közre. A Lap évente megrendezi hagyományos történelmi novellapályázatát.

A 2019. évi pályázat témája az egyetemes magyarság sorsa, Kárpát-medencei története.

A pályamű kapcsolódhatott a Történelmi Magyarország egészéhez, annak bármely történelmi részéhez, tájegységéhez és a szétszórtságban élő magyarokhoz.
A kiírás célja a mindenkori Magyarországon és az elszakított területeken élő magyarság értékeinek, történelmi személyiségeinek és eseményeinek bemutatása volt. Elvárás, hogy a  pályaművek fejezzék ki azt a lelkületet, amelyben ma találtatnak a magyarok, erősítsék a nemzeti hagyományokat, a nemzeti azonosságot, a történelmi gyökereket, valamint a Kárpát-medencei és a világ magyarságának egyetemességét.
A pályamű tartalma épülhetett valóságra, de lehetett a történelmi hitelességen alapuló képzelet szüleménye is. A pályázatra nevezhetett bárki, életkortól, állampolgárságtól, foglalkozástól függetlenül. A pályázás díjmentes.
A pályázó csak saját szellemi termékével pályázhatott, amely előzőleg semmilyen formában nem lett közreadva. A pályázó pályaműve beküldésével elfogadja, hogy művét a Magyar Irodalmi Lap közli, ill. a vele együttműködő lapok utánközlik.

A díjakat a Magyar Irodalmi Lap és az Inter Japán Magazin biztosítja

 

A zsűri döntése alapján az idei díjazás a következőképpen alakult

 

I. Díj
Arany Sas Díj trófea és oklevél
Balázs Csilla Kinga (Németország, Treuchtlingen– Furcsa mintázatok

II. Díj
Japán porcelánkupa és oklevél
Vadász Szilárd (Kurd) – Az utolsó haditanács

III. Díj
Japán porcelántányér és oklevél
Trosits  Balázs (Budapest) – Az utolsó nap


Kimagasló pontszámot értek el továbbá sorrendben az alábbi pályázók művei:
Csula Emil, Nyitray György, Sajcz Bandi, Akai Katalin, Drahos Katalin, Simkó István, Erdős Lajos, Horváth Dária Antónia

 

A MIL szerkesztőségének közleménye

Az idén az utóbbi évekhez képest a legszínvonalasabb pályaműveket küldték be a pályázók. A kiváló új alkotások és azok díjazása megnyugvással töltötte el a Magyar Irodalmi Lap szerkesztőségét, az Arany Sas Díj történelmi novellapályázat teljesítette küldetését.

Gratulálunk azoknak is, akik díjat nem kaphattak ugyan, de színvonalas műveikkel hozzájárultak a magyar irodalom sokszínűségéhez, nemesítéséhez.  


Végül megköszönjük minden kedves pályázónk fáradságát, a zsűri lelkiismeretes munkáját, a díjakat képező tárgyakat pedig az Inter Japán Magazinnak!

Lapunkon a jövőben is – díjazástól és pályázástól függetlenül – készséggel közzé tesszük minden kedves író színvonalas művét!

 

További sikeres alkotómunkát kívánva,
Üdvözlettel:
Magyar Irodalmi Lap
www.irodalmilap.net